Buitenschoolse opvang

Opvang voor kinderen van 4-13 jaar

Samen leuke dingen doen

Kiddy kent 3 vormen van Buitenschoolse Opvang:
Naschoolse opvang (NSO)
Voorschoolse opvang (VSO)
Vakantieopvang (VAK)

NSO
Bij de NSO staat vrije tijd en ontspanning voorop. Door middel van het aanbieden van diverse materialen en speelruimtes, kan ieder kind volop plezier beleven! Kinderen zijn vrij om te spelen in verschillende ruimtes in ons gebouw en onze ruime buitenspeelterreinen. Ook worden activiteiten aangeboden zoals knutselen en het bakken van (gezonde) lekkernijen. In onze autokamer kunnen kinderen racen, in de theaterkamer kan de fantasie de vrije loop gelaten worden en in de timmerkamer kan volop gehamerd en gebouwd worden. Ook is bij iedere BSO-locatie een beweegspecialist aanwezig die in de naastgelegen gymzalen kinderen begeleidt bij sport- en spel.
Er is sprake van diverse leeftijdsgroepen (4 t/m 7 jaar en 7 t/m 12 jaar) zodat uw kind met leeftijdsgenootjes in de groep zit. Door het gevarieerde spelaanbod kunnen kinderen kiezen met wie en waar ze willen spelen.

VSO
Op onze locaties ‘BSO Kiddy’ en ‘BSO Berenkuil’ wordt een voorschoolse ontbijtservice aangeboden. De kinderen ontvangen een ontbijt op basis van ons gezonde voedingsbeleid, waarna ze nog even kunnen spelen en door onze pedagogisch medewerkers te voet of middels de Stint op tijd naar school worden gebracht.

Vakantieopvang
Tijdens de schoolvakanties organiseren de pedagogisch medewerkers tal van leuke activiteiten zoals sportmiddagen, uitstapjes en spelochtenden voor kinderen van de basisschool.

Ouders die vakantieopvang afnemen, kunnen deze dagen flexibel inzetten. Dat betekent dat uw kind in de schoolvakanties naar de BSO komt, wanneer u dat wenst. U kunt de dagen willekeurig inplannen in de vakantieweken die per schooljaar worden bepaald. Dit helpt u uw persoonlijke planning te maken en de dagen zo optimaal mogelijk te benutten. De vakantiedagen zijn, afhankelijk van hoe laat uw kind aanwezig is, inclusief een gezond ontbijt, lunch en fruit. De vakantieopvang is geopend van 07.30 – 18.00 uur op onze hoofdlocatie aan de Glorieux.

Kindercentrum

KIDDY

Glorieux 5, Dongen
  
299851710
299851710
129662641

Buitenschoolse opvang Kiddy

Op BSO ‘Kiddy’ wordt opvang geboden voor verschillende scholen in de gemeente dongen. De kinderen zitten in verschillende leeftijdsgroepen waarbij de speelactiviteiten worden aangepast aan hun leeftijd en behoefte. Er is een groot buitenterrein waar kinderen kunnen buitenspelen. Ook is op deze locatie meerdere dagen per week een beweegspecialist aanwezig die de kinderen begeleidt in sport- en spelactiviteiten in de gymzaal de Salamander.

Opvangtijden
Op maandag, dinsdag en donderdag van 14.15 – 18.15 uur,
Op woensdag van 12.15 – 18.15 uur
Op vrijdag van 07.30 – 18.00 uur.
In de vakantieweken is deze locatie alle dagen geopend van 07.30 – 18.00 uur.

Achterberg

TIJGERTJES & BERENKUIL

St. Josephstraat 62,
Dongen
  
188814140
604565811
 

Buitenschoolse opvang De Berenkuil

In Kelly van Zon gymzaal is onze BSO ‘de Berenkuil gevestigd, voor kinderen van basisschool de Achterberg en Basisschool St. Jan. De huiselijke groepsruimte met gymzaal grenst aan basisschool de Achterberg. Buiten spelen gebeurt op het schoolplein. Bij deze locatie is meerdere dagen per week een beweegspecialist aanwezig die de kinderen begeleidt in sport- en spelactiviteiten in de gymzaal.

Opvangtijden
Op maandag, dinsdag en donderdag van 14.30 – 18.15 uur
(in de 40 schoolgaande weken)
In de schoolvakanties is deze groep gesloten en kan uw kind opgevangen worden op onze hoofdlocatie Glorieux.

St. Agnes

VOSJES & UILENNEST

Vaartweg 104,
Dongen-Vaart
  
237653801
155737119

Buitenschoolse opvang Het Uilennest

In gymzaal de Gaasjes is onze BSO ‘het Uilennest’ gevestigd, voor kinderen van basisschool Sint Agnes. Naast de gymzaal is een groepsruimte aanwezig waar kinderen kunnen spelen en knutselen. Ook is er een speeltuin aanwezig. Bij deze locatie is meerdere dagen per week een beweegspecialist aanwezig die de kinderen begeleidt in sport- en spelactiviteiten in de gymzaal.

Opvangtijden
Op maandag, dinsdag en donderdag van 14.45 – 18.15 uur
(in de 40 schoolgaande weken)
In de schoolvakanties is deze groep gesloten en kan uw kind opgevangen worden op onze hoofdlocatie Glorieux.

Neem gerust een kijkje...

Benieuwd naar onze locatie? We kunnen het je wel vertellen, maar je kunt beter zelf komen kijken. Je bent altijd welkom voor een rondleiding.